Jij vliegt ooit de hele wereld over?

Toen ik op de basisschool zat, zat ik in de Kopklas. Dat is speciaal voor kinderen die naar Nederland zijn verhuisd en moeten wennen aan de taal en het onderwijs. Ik kom namelijk uit Georgië en ben nu zes jaar hier. 

Ik voel me inmiddels echt thuis in Den Haag, dat komt ook door het Edith Stein College. Ik voel me hier gewoon heel vertrouwd. De docenten zijn lief en niet te streng. En er zijn leuke extra dingen te doen. Ik doe zelf mee aan de Sportklas, dat is een naschools programma. Daarmee doen we steeds verschillende sporten. Laatst gingen we naar Scheveningen en heb ik leren surfen, echt cool! 

Verder ben ik goed in wiskunde, dat ligt me wel. En ik spreek drie talen: Georgisch, Russisch en Nederlands. Best leuk om dat zo jong al te kunnen. Soms is het nog wel lastig hoor, om alles in het Nederlands te leren, maar het lukt eigenlijk bijna altijd. 

Ik blijf in elk geval mijn best doen, want ik ben best ambitieus. Ik wil piloot worden, dat lijkt me fantastisch. Ik vind het altijd mooi om op YouTube of in films te zien hoe dat gaat. Ik weet dus dat het niet makkelijk is om piloot te worden, maar ik wil er wel alles aan doen. Ik moet dan in elk geval de havo halen en dan nog een pilotenopleiding doen. Ik zal hard moeten werken, maar waarom zou het niet lukken?

Vera