We zullen het maar direct zeggen: het Edith Stein College is een superschool, maar je moet wel inzet (willen) tonen.
Wij houden van leerlingen die gemotiveerd zijn. Jongens en meiden die iets willen bereiken.
Ben jij zo’n leerling? Dan ben je bij ons helemaal op je plek!
Wij vinden het prachtig als je vooruit wilt én ervoor werkt.
Dan kun je op ons rekenen. Dan geloven we in je. Je ziet dit terug in het motto van onze school: Mooi. Maak het maar waar!
Je wilt vooruit, maar soms zit het even tegen. Herken je dat? Je wilt extra uitleg voor een vak. Wij begrijpen dat je dan hulp nodig hebt. Dat kunnen wij bieden! Met huiswerkbegeleiding of EF-training bijvoorbeeld. Ook is er een Vakantieschool voor extra ondersteuning in bepaalde vakken. Of met de Verlengde Brugklas, waarin je twee jaar de tijd krijgt om te bewijzen op welk niveau je thuishoort. Het belangrijkste is: onze super gemotiveerde docenten zijn er altijd voor je. Zij geven je alle hulp, tijd en aandacht die nodig is om jouw ambities waar te maken. Zo ga je bij ons zeker weten groeien!
Edith Stein College is het oudste lyceum van Nederland. Als je hier naar school gaat, dan leer je elke dag op één van de mooiste locaties in het centrum van Den Haag. Dat voelt gelijk goed. In de school is er een goede sfeer. Je kan lekker ontspannen en tot rust komen of je energie kwijtraken op ons supergrote schoolplein of in onze moderne gymzaal.
Als je volgend schooljaar hier op school loopt, zit je in een mavo/havo-, een havo/vwo- of een vwo-klas. Wij volgen het advies op van de basisschool.
Op het ESC krijg je twee jaar lang de kans om te laten zien wat jouw niveau is en wat bij je past. Dat heet onze Verlengde Brugklas.
Je krijgt in een mavo/havo- en havo/vwo-klas bij toetsen altijd twee cijfers. Zo kan je zelf zien op welk niveau je het best presteert. Tussentijds kun je wisselen van niveau.
Ook heb je intensief contact met jouw mentor, die jou ondersteunt en begeleidt. De docenten en je mentor gaan na de Verlengde Brugklas met jou en je ouders/verzorgers in gesprek en dan wordt het definitieve niveau voor leerjaar 3 bepaald.
Heb je een vwo-advies? Dan word je op het Edith Stein College stevig uitgedaagd. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor de vakken Chinees, Turks, Arabisch en Spaans. Ook maak je geregeld leuke uitstapjes naar het museum of ga je op excursie met bijvoorbeeld je biologieklas. Daarnaast is er voor de meest ambitieuze leerlingen de mogelijkheid om versneld examen te doen en kun je in de bovenbouw al proefstuderen aan de universiteit! Naast de gewone lessen kan je je ook ontwikkelen tijdens onze ESC-Clubs. Zo kan je bijvoorbeeld aansluiten bij onze Kunstclub, Schaakclub, Bookclub, Model United Nations, Diversiteitsraad of de Leerlingenraad.
Op het Edith Stein College hebben we een praktische havo, dat is best bijzonder. We hebben een uitgebreid programma en activiteiten die jou zo goed mogelijk voorbereiden op de overstap een hbo-opleiding die aansluit bij jouw ambities. Want wil jij bijvoorbeeld fysiotherapeut of architect worden of je eigen bedrijf beginnen, dan kun je na de havo een hbo-opleiding volgen en je droom waarmaken. Je maakt met je klas uitstapjes naar bedrijven of instellingen, zodat je je breed kan oriënteren. Er zijn gastcolleges, workshops en stages, waardoor je steeds beter weet wat je later wilt doen. En ben je goed in een bepaald vak? Dan kan je hierin al eerder examen doen! Zo kan je je in het examenjaar op je andere vakken concentreren.
Geen enkele weg naar een droombaan is hetzelfde. Zo kiezen veel leerlingen bij ons eerst voor de mavo en gaan ze daarna de havo doen. Op het Edith Stein doe je op de mavo in 7 vakken examen. Zo is de overstap naar de havo, waar je ook in 7 vakken examen doet, extra makkelijk! Maar weet ook: als je bij ons de mavo volgt, dan is een vervolgopleiding op een mbo een slimme zet. De arbeidsmarkt schreeuwt namelijk om aanpakkers met een mbo-diploma op zak. Voordat je een vervolgopleiding moet kiezen, ga je praktijkervaring opdoen bij bedrijven. We werken nauw samen met de mbo’s in de regio. Oja, en versneld examen doen? Dat kan natuurlijk ook op de mavo!
Op school werk je elke dag met jouw eigen Chromebook. Je krijgt ‘m van school, Alleen de verzekering betaal je zelf.
Je gebruikt je Chromebook tijdens de lessen, maakt er opdrachten mee of bekijkt het lesboek digitaal.
Jij hoef eigenlijk maar één ding zelf te doen: neem je Chromebook elke dag opgeladen mee naar school!
Woon je nog niet zo lang in Nederland of heb je soms moeite met de Nederlandse taal? Dan kan je via de BEN-klas (Brugklas Extra Nederlands) extra taalondersteuning krijgen.
De BEN-klas is op mavo/havo- of havo/vwo- niveau.
In de BEN-klas krijg je per week één uur extra Nederlands en in alle andere lessen extra aandacht voor de Nederlandse taal.
Na de BEN-klas kan je vol zelfvertrouwen naar 3 mavo, 3 havo of naar 3 vwo.
Voor leerlingen uit de hele wereld, voor wie Den Haag de nieuwe woonplaats is geworden, is de Internationale Schakelklas (ISK) de plek waar je Nederlands leert. Ben je korter dan twee jaar in Nederland, en heb je een vwo-, havo- of mavo-niveau, dan ben je van harte welkom in onze ISK-klas. In één of twee jaar bereiden we je voor op een plek in de BEN-klas of een plek in een reguliere klas. Bij goede motivatie en resultaten kan je hierna het tweede en het derde jaar combineren en versneld doen. We begeleiden je met aandacht en plezier. Samen bepalen we de juiste route. Meer info over ISK lees je hier.
Op het Edith Stein College leren we je om medeverantwoordelijk te zijn voor je eigen ambities. We helpen je te ontdekken wat je wilt en waar je kansen liggen.
In de lessen Persoonsvorming helpen we je om zelf keuzes te maken en kansen te pakken voor jouw toekomst.
In de bovenbouw biedt het programma ‘Giving Back’ jouw unieke kansen om je toekomstplannen waar te maken. Je wordt dan twee jaar lang gecoacht door een professional uit het bedrijfsleven! www.givingback.nl
Op het Edith Stein College kan je na schooltijd meedoen met allerlei activiteiten en programma’s. Of je kan op school je huiswerk maken onder begeleiding, zodat je dat thuis niet meer hoeft te doen.
Je krijgt op onze school één uur per week les in Executieve Functies. Daar leer je hoe je moet leren. Superhandig! Voor iedereen die dat nodig heeft of het fijn vindt kan er dagelijks op school op het leerplein huiswerk worden gemaakt. Elke dag is er van 8.00 uur tot 17.00 uur Huiswerkbegeleiding aanwezig. Een Klassenstudent helpt je bij alle vakken.
Engels is een taal die over de hele wereld wordt gesproken en geschreven. Als je internationale ambities hebt, wil Edith Stein College je ook daarin begeleiden. In ons VTO-programma, kun je Engels op hoog niveau onder de knie krijgen. Aan het begin van het schooljaar kun jij je hiervoor opgeven. Je gaat meedoen aan workshops, lessen en je gaat ook in de praktijk leren door zelf les te geven op een basisschool. En ook bijzonder: je gaat op reis naar Engeland!
Sport jij graag? Dan hebben we naschoolse sportactiviteiten. Elke maandagmiddag verzorgt de Sportklas een programma, van klimmen tot boogschieten en van snowboarden tot schaatsen. Aan het einde van het Sportklasjaar ga je mee op sportkamp.
Naast de Sportklassen zijn er ook teamsporten na schooltijd, bijvoorbeeld voetballen, volleyballen en basketballen. Je komt dan in het schoolteam en je doet mee aan de ADO-League.
Onderlinge sporttoernooien op school zijn er ook. De brugklassen en de ISK-klassen spelen tegen elkaar en worden begeleid door leerlingen uit 5 havo en 6 vwo. Voor de begeleiders telt dit mee voor hun examen.
Ben je creatief of muzikaal en wil jij je ook na schooltijd hier iets mee doen? Dan is de Muziekklas, de Kunstklas of de Dramaklas iets voor jou. Eén dag per week, na schooltijd, zijn deze activiteiten.
Edith Stein College heeft ook verschillende Clubs, waar je je bij kunt aansluiten:
• ESC Schaakclub
• ESC Bookclub
• ESC Dramaclub
De clubs komen wekelijks bij elkaar en organiseren onderling verschillende activiteiten. Alle clubs worden begeleid door een docent van Edith Stein College.
• Open Huis Middag – woensdag 2 november (14.00 – 17.00 uur)
• Informatieavond – donderdag 19 januari (19.15 – 20.30 uur)
• Open Dag – vrijdag 27 januari (17.00 – 20.00 uur)
• Open Dag – zaterdag 28 januari (11.00 – 14.00 uur)
• Inschrijven – zaterdag 11 februari (10.00 – 13.00 uur)