Werken bij

Het Edith Stein College is een school in het centrum van Den Haag, op steenworp afstand van de Tweede Kamer met iets meer dan 1.000 leerlingen en bijna 150 medewerkers. Onze leerlingenpopulatie vertegenwoordigt ongeveer 60 nationaliteiten en vormt daarmee een mooie afspiegeling van onze multiculturele samenleving.

Tegen onze leerlingen zeggen wij: “Het Edith Stein College is een geweldige springplank, maar geen rode loper. Laat je bluf en branie thuis, neem je trots en zelfbewustzijn mee. Wij nemen jou serieus en vragen jou om hetzelfde te doen. Als jij werk wilt maken van je toekomst, dan heb je ons volledig aan je zijde.” Kort samengevat in ons motto: Mooi. Maak het maar waar. Dit motto is een uitdaging en compliment tegelijk. Het zegt: “Wij geloven in je.” En in die paar simpele woorden zit exact de kracht van ons onderwijs.

Er wordt gewerkt in vijf afdelingen: een tweejarige brugklas-afdeling, een ISK-afdeling, een mavo-afdeling, een havo-afdeling en een vwo-afdeling.

De schoolleiding van Edith Stein College bestaat uit een rector en vijf afdelingsleiders, inclusief een conrector. Met onze missie/ visie OEI hebben we onze onderwijskundige ontwikkeling een cyclisch ontwikkelkarakter gegeven. Lerarentekorten ten spijt, zijn we voor docenten die het in Den Haag willen waarmaken een zeer aantrekkelijke school. Onze actieve deelname in de 2e Haagse opleidingsschool (NOD Haaglanden) speelt daarbij nadrukkelijk een rol. Daarnaast behoren we samen met enkele scholen in Nederland tot de beweging van de Transformatieve scholen. We zijn ons bewust van de uitdagende leerlingenpopulatie waarbinnen we onderwijs ontwikkelen en delen in dit netwerk de nieuwste inzichten.

Lucas onderwijs

Het Edith Stein College maakt deel uit van Lucas Onderwijs en werkt binnen de regio Den Haag nauw samen met 12 collega-scholen.
Lucas Onderwijs is een dynamische en betrokken stichting voor bijzonder en openbaar primair en voortgezet onderwijs. Wij werken vanuit de visie dat ieder kind recht heeft op het best denkbare onderwijs om zich te kunnen ontwikkelen tot een zelfbewuste, verantwoordelijke en kansrijke burger. We stellen onze scholen in staat en stimuleren hen dit te bieden binnen de kaders van onze filosofie ‘Vrijheid in verbondenheid’.

Het best denkbare onderwijs willen we vormgeven door samen te werken vanuit waarden die zijn ontleend aan de christelijke geloofsgemeenschap. We willen aantrekkelijk onderwijs bieden dat zich onderscheidt door ontwikkeling, aandacht voor kwaliteit, goede zorg voor de medewerkers en solidariteit met kansarmen. Dit doen we in actief partnerschap met de maatschappelijke omgeving en met ruimte voor de diversiteit van al onze scholen.

Voordelen van werken bij Edith Stein College

  • werken op de mooiste plek in Den Haag
  • betrokken, gemotiveerd team en geweldige sfeer
  • werken met ambitieuze leerlingen die vooruit willen
  • aanbod van bijzondere vakken, naschools programma en buitenschools programma
  • veel vrijheid, maar ook een duidelijke structuur
  • onderdeel van Lucas Onderwijs

Vacatures

Wil jij het verschil maken met onze geweldige leerlingen, ben jij net zoals ons team bevlogen en gaat ook jouw hart sneller kloppen van het werken op de mooiste plek in Den Haag? Check dan onze vacatures.

Open Sollicitaties

Staat jouw ideale baan niet tussen onze vacatures, maar sluit onze school geweldig aan bij jou? Stuur dan een open sollicitatiebrief en een CV naar info@edithsteincollege.nl

Zij-instromers

Ben jij helemaal klaar voor een carrièreswitch? Het Edith Stein College staat open voor zij-instromers! Wij lezen met alle plezier een open sollicitatiebrief en je CV. Deze kun je richten aan info@edithsteincollege.nl

Stage lopen

Heb jij zin in een geweldige stageplek? Stuur dan een sollicitatiebrief naar info@edithsteincollege.nl