Jij gaat straks studeren op Oxford?

Ik zat in de Kopklas en ben van daaruit doorgestroomd naar het Edith Stein. Ik kom uit Bangladesh en ben nu sinds twee jaar in Nederland. We zijn hier vooral voor mijn moeder, die doet haar promotieonderzoek. Daarna gaan we waarschijnlijk weer terug. 

Maar voor nu ben ik blij hier. Het Edith Stein College is een fijne plek. Je krijgt hier veel vrijheid en je mag echt jezelf zijn, dat maakt het leuk om elke dag naar school te gaan. 

De lessen zijn ook leuk. Ik ben heel goed in Engels, want op mijn oude school leerden we in het Engels. Maar ik heb ook al heel snel goed Nederlands geleerd, daar ben ik erg trots op. Talen gaan me dus goed af, dat komt ook omdat ik veel lees, dat is echt een hobby van me. Door die hobby weet ik ook wat ik later wil gaan doen. 

Ik zou namelijk graag psychologisch therapeut worden. In de boeken die ik lees zijn er veel personages met trauma’s. Ik geloof dat ik die mensen goed zou kunnen helpen, dat lijkt me in ieder geval mooi werk om te doen. Ik weet ook al precies hoe ik daar wil komen. Ik droom ervan om psychologie op Oxford te studeren, daar wil ik erg mijn best voor doen. Als dat lukt, wil ik daarna mijn eigen praktijk openen. In Bangladesh, Engeland of Nederland, alleen dat weet ik nog niet zeker.

Progya