Jij wilt een vijfde taal leren?

Ik spreek 4 talen. Mijn moeder is namelijk Russisch, mijn vader Roemeens en daarnaast spreek ik Engels en Spaans. Ik woon pas kort in Nederland. Ik woonde met mijn ouders en mijn broers in Spanje. Daar was mijn vader architect. Door het werk van mijn vader zijn we verhuisd naar Den Haag. Hij werkt hier nu aan hele gave projecten.

We wonen in Den Haag, op een fijne plek en in mijn buurt ben ik op rugby gegaan. Dat vind ik erg leuk, want ik ben heel sportief. Ik heb het voordeel dat ik groot en sterk ben voor mijn leeftijd, dat komt met rugby natuurlijk goed van pas. Vrienden heb ik daar ook gemaakt, waardoor ik me al best wel thuis voel in Nederland.

Toen ik een school moest kiezen, was het Edith Stein College direct de juiste. Ik ben terechtgekomen in de ISK. Daar krijg je vooral heel veel Nederlands en niet veel andere vakken. Best slim, want de taal is het belangrijkste om straks mee te kunnen komen. Mijn Nederlands is echt vooruitgegaan. Ik zit na 1,5 jaar nu in de havo/vwo-klas, maar ik heb nog wel 6 uur in de week Nederlands. Nederlands schrijven vind ik nog wel moeilijk, maar daar helpt mevrouw Westeijn me mee. Zij is echt heel aardig en geduldig en het gaat gelukkig steeds beter. Dat komt natuurlijk ook omdat ik goed mijn best doe.

Later zou ik wel politieagent willen worden, dat past bij mij omdat ik sportief ben, maar je zorgt dan ook voor de veiligheid van mensen. Dat vind ik belangrijk. Maar ik ben best slim, dus studeren op de universiteit zie ik ook wel zitten. Misschien doe ik het wel allebei!

Ivan