Zoek
Sluit dit zoekvak.

Jij houdt de stad straks veilig?

Ik ben Douwera en ik zit in de tweede klas havo/vwo. Toen ik een school moest kiezen, las ik op de website dat het Edith Stein College een school is voor ambitieuze leerlingen. Dat betekent volgens mij dat je hier de kans krijgt om jouw dromen waar te maken. Het maakt daarbij niet uit wie je bent of waar je vandaan komt. Dat zie je ook aan alle verschillende culturen op onze school, dat is heel leuk. Ik vind het belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn op school.
Zelf ben ik ook best ambitieus. Ik wilde van mavo/havo naar havo/vwo en dat is gelukt en ik doe VTO. Dat is Versterkt Taalonderwijs, je krijgt dan extra Engels. Toen ik jong was, woonde ik niet in Nederland en toen sprak ik perfect Engels, maar dat ben ik een beetje verleerd. Ik hoop dat ik het snel weer oppak.
Later, als ik klaar ben met school, wil ik misschien dierenarts worden. Vroeger had ik zelf veel dieren en ik hield ervan om voor ze te zorgen. Maar ik zou ook wel politieagent willen worden, echt een vet beroep. Meer mensen in mijn familie werken bij de politie, dus het zou zomaar kunnen gebeuren!

Douwera