Jij geeft iedereen straks de mooiste glimlach?

Ik wist op de basisschool al best snel dat ik naar het Edith Stein College wilde. Ik hoorde vaak dat het een goede school was en het is hier gelukkig niet al te groot. En het is fijn dat het dichtbij het werk van mijn vader is. 

Mijn eerste jaar hier was echt leuk. Ik had al snel superveel vriendinnen gemaakt, dat gaat hier echt makkelijk. Mijn zusje komt volgend jaar ook hier op school, omdat ik goede verhalen heb verteld. Het helpt ook dat ze voorrang krijgt, omdat ze familie van me is, dat scheelt een hoop stress. 

Ik heb haar gezegd dat je leuke lessen krijgt, vooral bij beeldende vorming. We hebben een docent die ons heel goed helpt en je mag werken op je eigen niveau. Dus als je al goed kan tekenen, daagt zij je uit om nog iets mooiers te maken. 

Dat doen ze hier op school sowieso, je uitdagen. Ze zeggen niet voor niets ‘Mooi. Maak het maar waar’. Voor mij betekent die zin dat je alles kan bereiken wat je maar wilt, als je maar je best doet en altijd jezelf blijft. Dan gaat Edith Stein je helpen om jouw doelen te behalen. 

Mijn doel is om advocaat te worden en anders tandarts. Een baan als advocaat zou goed bij me passen, omdat ik altijd doorzet en niet makkelijk opgeef. Maar tandarts, dat lijkt me op de één of andere manier heel interessant. Ik zou het leuk vinden om mensen aan een mooie lach te helpen, daar wordt iedereen een beetje blijer van! 

Voor allebei heb ik wel een vwo-diploma nodig, dus ik ga de komende jaren hard werken om die stap te kunnen maken.

Dilan