Jij gaat kinderen helpen hun dromen waar te maken? 

Mijn eerste jaar op de middelbare school zit er bijna op. Ik zou eerst naar een andere school gaan, maar toen was mijn advies beter dan verwacht. Daarom heb ik voor het Edith Stein gekozen, hier kun je als het goed gaat nog opstromen, wie weet gebeurt dat nog wel een keer.

Maar los daarvan is het sowieso een fijne school, hoor. Ik heb Edith Stein ook aangeraden aan mijn neefje, die komt hier volgend jaar ook heen. Ik heb hem verteld dat er leuke docenten zijn, als je je tenminste normaal gedraagt. En het is hier makkelijk om vrienden te maken, de sfeer is gelukkig heel goed. 

Ik vind beeldende vorming het leukste vak en de docent zegt dat ik er talent voor heb. Ik kan nog niet alles, maar ik ben wel heel goed in wiskundige tekeningen in perspectief en met schaduwen. Ik ben ook wel goed in Engels, want dat oefen ik buiten school ook vaak met mijn zusje. 

Op het Edith Stein wordt vaak gezegd ‘Mooi. Maak het maar waar.’ Dat is het motto van de school. Ik vind het een mooie quote die perfect past bij ons. Veel kinderen komen hier op school en hebben nog niet veel vertrouwen in zichzelf. Dan is het Edith Stein er voor jou. Die zeggen tegen je: “jij kan het wél, als je er maar in gelooft!”. 

Zelf wil ik later graag iets doen met kinderen, misschien word ik wel basisschoollerares. Ik ben opgegroeid met een klein broertje en zusje en veel neefjes en nichtjes, waar ik van jongs af aan al op heb gepast. Ik vond dat altijd heel leuk, dus ik wil daar later wat mee doen. Ik hoef niet per se lerares te worden trouwens, als ik maar iets kan doen waar ik kinderen mee verder help. 

Dejanaira