Jij wordt de koningin van de catwalk?

Ik kom uit Moskou, ik ben nu één jaar hier. Ik zit in de eerste klas ISK, daar heb ik het afgelopen jaar de taal geleerd. Inmiddels gaat dat gelukkig best goed. Ik sprak natuurlijk Russisch en ook al Engels, maar Nederlands is echt de moeilijkste taal die ik heb moeten leren. Ik merk wel dat Duits daarom makkelijker wordt. 

Tot nu toe vind ik Den Haag een hele leuke stad, vooral de oude buurten waar er niet zo hoog wordt gebouwd, dat zorgt voor een gezellige sfeer. En ik ben gek op de duinen en het strand. 

Het Edith Stein is een fijne school. Het gebouw is prachtig, vooral de ramen met al die verschillende kleuren. Ik heb hier al veel vrienden gemaakt uit een hele hoop verschillende landen. Ik leer daardoor over andere culturen en talen, dat is erg interessant. Daarnaast hebben we een fijne mentor, die helpt ons om goed te wennen aan het Nederlandse onderwijs en de taal. 

Biologie vind ik ook een mooi vak, ik was daar vroeger al veel mee bezig. Het is best een uitdaging om dat nu allemaal te vertalen naar het Nederlands. De Kunstklas en tekenen vind ik hier het leukste. Ik teken vaak kleren, want ik wil later misschien modeontwerper of designer worden. Ik hoop dat ik uiteindelijk naar de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten kan. 

Anders word ik schrijver, dat zou ik ook gaaf vinden. Ik hou dan futuristische verhalen schrijven, dat vind ik altijd mooi en dat zou ik zelf ook wel willen kunnen. Wat het ook wordt, ik hoop dat ik internationaal kan werken. Ik droom van Amerika, Londen en Berlijn, wie weet kom ik daar ooit nog wel terecht. 

Alex