Onze belofte

ESC is een geweldige springplank,
maar geen rode loper.

We zijn trots op onze leerlingen: jonge mensen van ruim 60 nationaliteiten en culturen. Zij bevestigen ons elke dag opnieuw hoe verrijkend het is, om met elkaar aan de slag te zijn in een klimaat waarin jonge mensen zichzelf ontdekken, opstaan en hun grenzen verleggen.

Wij zijn overtuigd van het ongebreidelde potentieel van ieder kind om zich te ontwikkelen, en te groeien in richtingen en niveaus die op deze school volop ontdekt en ervaren kunnen worden. Het ontsluiten van dit bijzondere potentieel, dat is onze taakopvatting. Daar leven we voor tijdens ons werk, daarin vernieuwen we, daar staan we voor

Wij zijn het oudste lyceum van Nederland. We nemen de ervaring en inzichten mee om succesvol te zijn in wat we doen. Dat zie je terug in de structuur van de school en de vakken binnen onze programmering. Hierin veel aandacht voor Versterkt Taalonderwijs bijvoorbeeld. Een Verlengde Brugklas, die je voorbereidt op een doordachte vervolgkeuze. Huiswerkbegeleiding. En bijzondere vakken, zoals Persoonsvorming

Bovenal zijn het onze docenten die het verschil maken. Zij zijn het die het doen, met grote bevlogenheid en grote deskundigheid. Hun taakopvatting gaat het problematiseren ver voorbij. Als leerling weet je hen aan jouw zijde, altijd. Zij openen jouw mogelijkheden om te zijn wie je bent en te groeien naar wie je wilt zijn. Kinderen met een migratieachtergrond wijs in de wereld laten landen en met een carrière voor ogen waarin zij gelukkig en succesvol kunnen zijn. Dat is hoe Edith Stein College de lat voor zichzelf heeft gelegd. Hier maken we van de uitzondering de regel, hier worden carrières ontwikkeld.

Maar, als school vragen wij ook iets
van jou.

Wij nemen jou serieus en vragen jou om hetzelfde te doen. Je bent welkom als je al jouw inzet meeneemt. Je kunt op ons rekenen als je hier werk wilt maken van waar je goed en gelukkig in wilt worden. Als je je dromen waar wilt maken, dan hoor je thuis op het Edith Stein College. Het Edith Stein College is dus een geweldige springplank, maar geen rode loper. Laat je bluf en branie thuis, maar neem je trots en zelfbewustzijn mee. Dan heten wij jou van harte welkom op het Edith Stein College. Mooi. Maak het maar waar.