Yiwen uit 5V1 neemt plaats in het 69e college van B&W Madurodam

Voor het eerst neemt een leerling van het Edith Stein College plaats in het College van Burgemeesters en Wethouders Madurodam. Het College van B&W Madurodam bestaat uit tien leerlingen uit Den Haag en omstreken. ledere leerling beslist onder andere mee over het bestedingsbeleid van het Madurodam Kinderfonds en geeft hierdoor mede invulling aan de maatschappelijke doelstelling van Madurodam. Tevens vertegenwoordigt het College van B&W Madurodam bij grote evenementen en brengt het regelmatig advies aan het bestuur uit.

Yiwen He neemt namens het Edith Stein College plaats in het College van B&W Madurodam. Op 7 september 2020 heeft Yiwen een krachtige speech gegeven en,net als de andere collegeleden,haar zelf bedachte challenge voor dit schooljaar gedeeld. Yiwen wil dit jaar Smile-day organiseren. Een dag waarop kinderen uit weeshuizen naar Madurodam komen en handgemaakte cadeautjes met elkaar uitwisselen. Ze hoopt hiermee te bereiken dat deze kinderen elkaar beter begrijpen en ervaringen kunnen delen,want zoals Yiwen het zelf prachtig verwoord:“Niet iedereen heeft het geluk om met zijn ouders op te groeien en samen mooie herinneringen te kunnen maken”.

Heel veel succes Yiwen!