Jij wilt later de eerste orthodontist van je familie worden?

Mijn ouders komen uit Turkije. Ik heb echt een superleuke klas op het Edith Stein College. Leuke vriendinnen en we maken heel veel lol. De wereld is zoals Edith Stein College. Alle continenten komen samen en daar moet je mee om kunnen gaan. We hebben allemaal begrip voor elkaar, dat leren we deels op school, maar dat heb ik ook van thuis mee gekregen. Ik denk dat het een rijkdom is dat ik leer van alle soorten culturen, daar heb ik straks in de toekomst ook wat aan. Begrip en open staan voor anderen.

Ik vind de bèta-vakken heel leuk op school en daar ben ik ook goed in. De school heeft de ambitie om iedereen het goed te laten doen op school. Ze dagen je uit. Ze hebben een houding van ‘Laat het maar zien!’. Dat helpt mij. Je moet wel zelfstandig zijn, dat moet in je zitten, maar elke docent is bereid een leerling te helpen. Ik vond het lastig om mijn werk te plannen, dus heb ik zelf hulp gevraagd met als doel dit te verbeteren.

Mijn ambitie is om orthodontist te worden, of tandarts. Ik houd van schone tanden, ben technisch en kan goed omgaan met iedereen. Mijn ouders zijn heel trots op me, dat ik al zo ver ben gekomen, en dat ik ambitie heb om het te gaan maken in de toekomst. Een goede opleiding is voor hen en voor mij heel belangrijk.

Zeynep Emsiz