Jij wilt leven in een wereldstad?

Ik kom uit Johannesburg, Zuid-Afrika. Nu woon ik in Kijkduin met mijn moeder en mijn zussen. Dat is leuk hoor, maar ik vind het wel koud in Nederland. Gelukkig maken het strand en de duinen heel veel goed, ook als het minder mooi weer is vind ik het daar mooi.

Toen ik net in Nederland woonde, ben ik eerst op een andere school gestart. Dat was een beetje te makkelijk. Ik ontdekte al snel dat ik meer in mijn mars had en dat ik een hoger niveau aankon. Ik ben toen naar het Edith Stein College gegaan. Dat ging al best snel goed. Ik heb direct vrienden gemaakt, voelde me al snel thuis en iedereen was heel open. Ik ben inmiddels echt op mijn plek hier.

Ik heb vrienden uit allemaal andere landen, echt heel leuk. Ik luister naar Turkse rap en ik eet met vriendinnen nu Kroatisch of Spaans. De Nederlandse cultuur vind ik ook fascinerend. Alleen al die fietsen, niet normaal hoeveel dat er zijn. Maar ik ga nu ook regelmatig op de fiets. En ik schaats nu elke week, echt superleuk.

Wat mij op school vooral opvalt is dat iedereen zo goed weet wat wij nodig hebben om verder te komen. Ze werken echt voor ons, het team van Edith Stein. Ze geven je ook de vrijheid, zodat je zelf kan ontdekken wat je leuk vindt. En wat Edith Stein ook bijzonder maakt, is dat het een echte wereldschool is, met leerlingen, maar ook docenten, uit allemaal verschillende landen.

Ik vind school heel belangrijk, vooral omdat ik straks een goed diploma wil hebben waarmee ik mijn dromen kan laten uitkomen. Ik wil straks misschien wel fysiotherapie gaan studeren. Ik droom verder nog wel van een stad als New York, waar alle culturen samenleven! Dat lijkt me ook wel wat. Samenleven met andere mensen in vrijheid, waar dan ook, daar ga ik voor.

Shannon Russell