Jij wilt je droom verwezenlijken?

Ik ben in Den Haag geboren, mijn ouders in Suriname. Mijn vader werkt bij de overheid en mijn moeder in de zorg. Ik ben de oudste in het gezin van vier kinderen, dus moet het als eerste uitvinden hoe alles werkt.

Toen ik voor het eerst op Edith Stein kwam voelde ik me comfortabel. Dat is niet altijd zo, want ik ben best verlegen en dan weet ik met mijn houding geen raad. De overgang naar Edith Stein ging best soepel, ik vond het wel spannend hoor, maar op het Edith Stein College noemen we bijvoorbeeld de docenten ook nog juf of meester. Dat hoor je niet zo vaak meer op een middelbare school.

De school gaf mij ook zekerheid. Ze bieden onderwijs op verschillende niveaus, dus als ik het niet red, dan kan ik naar een ander niveau. Het gaat nu heel goed. Je krijgt de mogelijkheid om je dromen waar te maken op het Edith Stein: als je het niveau aankan, dan doe je het. Iedereen doet er ook relaxed over. Als het niet lukt, dan is het ook goed. Uiteindelijk komt het wel goed.   Ik hoef geen professor te worden. Ik heb mijn doel bereikt als ik blij ben met mijn toekomstige baan, met mezelf. Op het Edith Stein College ga ik voor de havo. Maar ik moet echt nog gaan ontdekken wat ik na de havo wil gaan doen. Iets met fotografie of iets anders creatief. Ik hou van de vrije beroepen, waardoor je mooie plekken kan ontdekken.

Muskaan Jhapsie