Jij wilt uitblinken in technische vakken?

Mijn vader is geboren in Irak, mijn moeder is Nederlands. Ze is best streng, maar dat moet ook wel een beetje. Ze wil het beste voor mij, en dat begrijp ik.

Op de Open Dag van het Edith Stein College heb ik direct al vrienden gemaakt. Ik sprak met een aantal leerlingen die dezelfde interesses hadden als ik. Ik was ook wel op andere scholen geweest, maar op het Edith Stein voelde ik een klik. Ik vind het mooi dat er zo veel culturen op onze school zijn. Iedereen heeft een ander DNA, maar toch zit iedereen in hetzelfde schuitje als ik. 

Met onze mentor praten we best veel. Hij helpt ons ook na te denken over een goede toekomst. De vakken die ik leuk vind, daar ben ik ook goed in. Maar je kan op het Edith Stein College van alles ontdekken, de kansen zijn er.

De docenten denken goed over mij. Ik ben wel druk, ik ben straight to the point, eerlijk en oprecht en ik toon goede inzet. Ik hoop dat ik naar de havo kan. Ik ben goed in techniek, natuurkunde en scheikunde en wiskunde. Ik wil ook de technische kant op.

Belangrijk voor mij is straks een goede opleiding en een goede baan, waardoor ik mijn gezin alles kan geven. Een familie starten, ja, dat zie ik wel zitten. Als ik nu de loterij zou winnen zou ik een klein beetje uitgeven, aan lekker eten of zo. Ik zou het alleen uitgeven als ik het echt nodig heb of iets stuk gaat. Het grootste gedeelte zou ik sparen, voor later.

Karim Halaf