Jij gaat straks werken bij het architectenbureau dat jouw naam draagt?

Ik ben Turks en ik woon met mijn oudere zus en ouders in Escamp. Wij worden best vrij opgevoed, maar er zijn wel regels. Als je te streng wordt opgevoed, dan krijg je niet een makkelijk leven. Wij kunnen gewoon naar de bioscoop en uit eten, we voelen ons vrij, maar dat voelt niet iedereen.

Ik ben naar best veel open dagen geweest, om een beetje sfeer te proeven, maar ik vond Edith Stein gewoon mooi. Historische buitenkant en de binnenkant helemaal nieuw!

Ik kwam 1 punt op mijn Cito-toets tekort om naar de havo/vwo brugklas te kunnen, dus ik ben gestart in de mavo/havo brugklas. Dus die Verlengde brugklas kwam voor mij goed uit!

Ik ga voor een techniekprofiel. Ik wil graag Bouwkunde studeren in Delft, op het hbo.  

Wiskunde en rekenen liggen mij goed, dus lijkt me dat het wel bij mij past.

Mijn eerste jaar was best goed. Voor Duits stond ik toen nog goed, nu niet. Ik had bijna een voldoende voor Nederlands, nu gaat dat weer beter. Ik ben na de eerste, alsnog in de havo/vwo-klas gekomen. Ik ga volgend jaar toch Duits kiezen. Want Frans vind ik supermoeilijk. 

Mijn mentor heeft me goed leren kennen. Hij zei tegen mij: Kaan, wij geloven in je, daarom ben ik toch naar een havo/vwo-klas gegaan. Ik werk aan mijn zelfvertrouwen en Edith Stein helpt me daar ook mee. 

In de toekomst ben ik een architect! Er bestaat al een architectenbureau dat Kaan heeft, in Lelystad, dus ik denk dat ik daar later ga solliciteren!

Kaan Pilat