Jij wilt ontdekken wat er nog meer in je zit?

Vier jaar geleden ben ik naar Nederland gekomen. Ik kom uit Vietnam, mijn stiefvader is Nederlands en woonde al in Den Haag.

Ik heb drie scholen gezien en gesprekken gehad. Edith Stein College sprak me het meeste aan. Het is de beste school in Den Haag en het was in de buurt van mijn huis. Na twee maanden in Nederland sprak ik al Engels en kon ik met klasgenoten communiceren. In de Internationale Schakelklas (ISK) heb ik ook best snel Nederlands geleerd. Je hebt dan ook Engels, alles gericht op het communiceren met anderen.  

Op het Edith Stein College is iedereen vriendelijk en alles is erop gericht dat je met leren en je best doen alles kunt bereiken. Dat is een fijn gevoel, dat ze in je geloven. Mijn grammatica is echt nog niet goed, maar ik word er wel goed bij geholpen. Voor mijn toetsen leer ik altijd goed, dan ben ik best serieus. Ik voel me heel erg trots op mezelf dat ik al zo ver ben gekomen, ik zit nu in 3 havo. Mijn ouders, maar ook mijn opa en oma in Nederland, zijn heel trots op me.   

Hierna ga ik naar het hbo, iets met IT of ICT. Misschien word ik dan wel game developer. Ik ben tevreden, met wat er dan ook gaat komen, ik moet het allemaal nog ontdekken. Ik weet zeker dat ik iets ga doen waar ik blij van word, niet alleen om er rijk mee te worden. Maar ik wil wel genoeg geld verdienen om te reizen, en dan misschien wel een keer naar mijn oma in Canada.

Hai Nguyen