Jij wilt alles uit het leven halen en je grenzen opzoeken?

Ik ben in Nederland geboren, mijn vader komt uit Cuba, mijn moeder uit Curaçao. Mijn vader woont nu weer in Cuba en ik ben de oudste thuis.

Als je naar een middelbare school gaat, moet je toch weer opnieuw beginnen, vrienden maken en nieuwe vakken. Dat vond ik soms wel lastig. Ik was in groep 8 best wel druk, nu ben ik een stuk rustiger. Op Edith Stein College voel ik me helemaal op mijn plek. Ik heb vrienden en ik vind de vibe helemaal goed.

Ik spreek na school soms af met vriendinnen en ik zat in de sportklas. Daar doe je naschoolse sportactiviteiten, zoals surfen en klimmen.

Ik zat ook in de vto-klas. Daarmee kan je een Anglia-diploma halen. Daar heb je echt iets aan in de toekomst, want Engels is nu eenmaal een wereldtaal. Volgend jaar kan ik door met de vto-klas, als ik 15 jaar ben.

Ik hoop dat ik volgend jaar naar de havo kan. Ik vertrouw op mezelf, ik weet dat ik het kan. Gelukkig duurt het nog even, want ik weet nog niet zo goed welke opleiding ik wil gaan doen hierna of wat ik wil worden. Ik wil wel alles uit het leven halen en doen waar ik goed in ben. Iets creatiefs, iets met schilderen of tekenen. Of misschien word ik wel laborant.

Deshanira Castillo