Jij hebt de ambitie om kinderen te helpen?

Ik ben altijd best druk, net als mijn hele familie. Iedereen is behulpzaam, veel familieleden werken in de zorg. Mijn ouders en mijn zusje en zus zijn een mooi gezin. Mijn tante woont ook bij ons. Mijn zus zat al op het Edith Stein College. Dus het was logisch dat ik er ook naar toe zou gaan.

Ik word later Kinderpsycholoog. Op de basisschool zijn we naar een kindercentrum gegaan, als een soort bliksemstage. Er was daar een jongen van 6 waarvan zijn ouders waren omgekomen door een auto-ongeluk. Ik heb hem geholpen om bij de groep te horen. Daar werd ik blij van, dat ik dat heb bereikt met hem.

Om mijn doel te bereiken heb ik af en toe best een schop onder mijn kont nodig. Ik ben druk bezig mijn tekorten bij te werken. De school geeft mij veel kansen, ze zijn enthousiast over mij, en dat vind ik fijn. 

Al in de brugklas krijg je het vak Persoonlijke Vorming. Daar hebben we het over zelfvertrouwen, over het geloof, over buitengesloten voelen en over alles wat ons bezighoudt.

Ook is er een programma dat Giving Back heet. Daarin worden mensen uit het bedrijfsleven gekoppeld aan leerlingen, zodat leerlingen al een beetje kunnen zien wat een beroep inhoudt. En welke opleiding je hiervoor moet volgen. Ik vind het goed dat Edith Stein College dit doet, het is toch iets extra waardoor je misschien later beter kunt kiezen. Dit programma is niet dwingend, maar stimulerend. Daar ben ik best trots op. Ik hoop dat als ik later als psycholoog werk, ik ook iets terug kan doen voor Edith Stein.  

Berat Yilmaz