Jij wilt na 1 jaar van ISK naar havo?

Ik ben in Turkije geboren, in 2016 naar Nederland gekomen en in Den Haag gaan wonen. Het was best moeilijk in het begin, ik miste mijn vrienden. Ik sprak geen woord Nederlands en een klein beetje Engels.

Mijn moeder heeft Edith Stein College uitgekozen, omdat je op verschillende niveaus onderwijs kunt volgen. Ik kwam terecht in de Internationale Schakelklas (ISK). Daar krijg je vooral Nederlands, maar ook vakken als biologie en wiskunde. Al heel snel leerde ik iedereen kennen uit mijn klas, ook al was het met handen en voeten. Ik leerde best snel Nederlands en mijn Engels werd ook beter: in 2017 heb ik nog een half jaar in de BEN-klas gezeten, om toch nog wat extra Nederlandse les te krijgen.

In Nederland zijn er duidelijke regels en dat vind ik fijn. Als je je best doet op school, dan haal je een diploma en kan je studeren. En na de studie is er werk. Hoe mooi is dat! Misschien ga ik na mijn havo nog wel vwo doen. Of ik ga direct studeren.

Ik zie mezelf straks als plastisch chirurg. Of ik wil iets in de ICT doen. Daar komt creativiteit en techniek ook samen. Op het Edith Stein College is iedereen welkom. Dat heb ik zelf ook zo ervaren. De docenten en de leerlingen zijn open en ze willen je echt verder helpen. Doordat zij mij zo hebben geholpen met mijn taal, zie ik echt een ideale toekomst voor me.

Ayberk Konusul