Jij kan echt veel meer dan je schooladvies?

Ik ben in Den Haag geboren. Mijn moeder komt uit Groningen, mijn vader uit Egypte. We wonen met mijn kleine zusje in Den Haag, op ongeveer 20 minuten fietsen van Edith Stein College.

Dit jaar ben ik gestart in de mavo/havo-klas en na de Kerstvakantie ging ik door mijn inzet en goede resultaten al naar de havo/vwo-klas. Ik ben best streng voor mezelf, ik wil dat het goed gaat en dat ik mooie cijfers haal. Vroeger wilde ik altijd dokter worden, nu zou ik graag naar de Kunstacademie gaan. Ik speel piano en ik schilder graag. En ik doe aan kunstschaatsen.

Op mijn school zitten allemaal verschillende culturen. Omdat er zo veel diversiteit is, wordt iedereen geaccepteerd. Kleur, cultuur en kleding maakt bij ons niet uit. Maar ook op wie je valt, het maakt echt niet uit en er wordt aandacht geschonken aan alle onderlinge verschillen. Het gaat er echt om dat je je goed voelt. Dat past heel erg bij wie ik ben en ik wil zijn. De school geeft me vertrouwen. We zijn open met elkaar, er is geen gedoe.

Een strakke organisatie is wel nodig, zoals bij het Edith Stein College. Wat je wilt bereiken moet uit jezelf komen, het moet geen verplichting zijn, want dan werkt het niet.

Als het in je zit: Dan kan je van mavo naar vwo. Op het Edith Stein College is het allemaal te fixen!

Amna Mohamed