Jij gaat altijd voor geluk, maar ook voor dat van anderen?

Mijn moeder komt uit Polen, mijn vader uit Colombia. Zelf ben ik geboren in Colombia. Daarna zijn we naar India verhuisd vanwege het werk van mijn ouders bij Artsen Zonder Grenzen. Na 6 jaar India verhuisden we naar de Canarische Eilanden. Mijn vader werd daar consul van Colombia. Nu wonen we in Nederland, in Den Haag. We wonen in de Vruchtenbuurt en ik ben hier op een handbalvereniging gegaan, dat deed ik ook al in andere landen.

Mijn vader helpt en adviseert nu bedrijven in Nederland en Spanje als deze bedrijven gaan innoveren en veranderen.

Toen ik bij Edith Stein College kwam, is mijn zus ook op school gestart. Wij moesten de Nederlandse taal leren, maar dat is inmiddels best gelukt. Na korte tijd zit in nu in de havo/vwo-klas. Ik hoop dat ik vwo kan blijven volgen, maar havo vind ik ook goed. In Colombia hoefden we niet naar school als het regende, dat kan ik me niet voorstellen dat dat ook in Nederland zo is. Dan zijn we meer dan de helft van de tijd thuis!

Ik vind het hier verder heel leuk, iedereen is superaardig en ik houd ervan om telkens nieuwe mensen te ontmoeten. Daar kan je alleen maar van leren. Ik vind de integriteit en de eerlijkheid van de school heel mooi, en dat maakt van mij een blij mens. Ik heb ervaren dat het in het buitenland er heel anders aan toe gaat. Nederland is wat mij betreft een land waar veel andere landen van kunnen leren. Ik wil misschien later wel leraar worden en werken met jongeren. Maar mijn filosofie is: je moet vooral iets doen in de toekomst wat je leuk vindt. Als je iets niet leuk vindt, dan moet je het niet doen en ander werk zoeken. Je geluk Is namelijk het allerbelangrijkste in het leven.

Alessandro Gandini Ladomirska