Jij bent altijd gemotiveerd?

Mijn basisschooltijd was niet altijd leuk. Ik werd gepest, had moeite met vrienden maken en ik was best wel onzeker. Mijn oudere zus ging naar Edith Stein, dus na groep 8 wist ik het zeker: het wordt ook mijn school. Ik kon opnieuw beginnen. Hier kan iedereen zichzelf zijn, heeft iedereen respect voor elkaar en worden we uitgedaagd. Dat laatste is voor mij eigenlijk niet eens echt nodig. Ik ben altijd heel erg gemotiveerd van mijzelf. Maar ja, dat is ook tegelijk mijn valkuil. Altijd het maximale uit jezelf willen halen, dat geeft best veel stress. Mijn moeder helpt me gelukkig om rustig te blijven en is mijn motivator. Ze zegt dan: je kan niet meer doen dan je best.

Op het Edith Stein heeft iedereen een mentor. Die van mij is super aardig. Het is fijn om te weten dat als het nodig is dat er dan iemand voor je is. Zij heeft me geleerd om realistische, haalbare doelen te stellen, waardoor ik mij minder gestrest voel.

Vroeger maakte ik me echt druk over wat anderen van me vonden, nu haal ik mijn schouders op. En zit er een stemmetje van mijn moeder in mijn hoofd: voor wie ga je naar school? Ja, voor mezelf. Ik zit op het allerleukste vwo van Den Haag en weet wat ik wil. Ik word later ondernemer, kinderarts of psycholoog. Het lijkt me leuk om een eigen bedrijf te starten, maar zou ook graag iets met kinderen willen doen. Iets betekenisvol doen, waardoor andere mensen zich goed voelen, dat maakt mij gelukkig.

Aaliyah Kanouni